Porównywarka OC/AC dostępna także na Ceneo

Ceneo.pl to drugi, co do wielkości serwis E-Commerce w Polsce i zarazem najpopularniejsza porównywarka produktów. Dzięki wielu rozbudowanym narzędziom można wygodnie dokonywać zakupów, bez wychodzenia z domu. Miesięcznie serwis odwiedza 11 milionów osób, które mają dostęp do 19 milionów produktów znajdujących się w Polskich jak i zagranicznych sklepach.

Porównywarka ubezpieczeń mfind, od początku swojej działalności zgromadziła ponad 4,5 mln użytkowników. Wprowadzenie oferty do Ceneo pozwoli dotrzeć do jeszcze większej liczby kierowców, którzy szukają najtańszych ubezpieczeń OC i AC.

Z mfind współpracują największe towarzystwa ubezpieczeniowe, takie jak Aviva, Gothaer, Proama, Benefia, Axa Direct, Generali, Uniqa, You Can Drive, MTU, Link 4, Allianz czy PZU. Bardzo szeroka oferta, która teraz znajduje się też na Ceneo umożliwia znalezienie atrakcyjnych ofert dla praktycznie każdego pojazdu.

Porównywarka ubezpieczeń mfind.pl jako jedyna daje możliwość zakupienia ubezpieczenia w pełni online. Do sfinalizowania całej umowy, nie potrzeba bezpośredniego kontaktu z agentem. Wszystko odbywa się w jednym miejscu za pośrednictwem internetu. Dzięki podjęciu współpracy z Ceneo i wprowadzeniu ofert z porównywarki ubezpieczeniowej, proces ten jest jeszcze łatwiejszy i szybszy.

Wyszukiwanie ubezpieczeń jeszcze łatwiejsze

W serwisie Ceneo zintegrowano pełną ofertę ubezpieczeń znajdującą się na mfind. Na potrzeby klientów została stworzona specjalna kategoria – Ubezpieczenia OC i AC. W sumie kierowcy mogą wybierać spośród 23 tys. rozmaitych ofert od renomowanych towarzystw ubezpieczeniowych. Proces wyszukiwana znacząco uproszczono wprowadzając dedykowane filtry, które zostały przygotowane specjalnie na potrzeby tej właśnie kategorii.

Proces wyszukiwania taniego OC i AC jest bardzo prosty. Wystarczy wpisać markę samochodu, model, rodzaj paliwa a także rok jego produkcji. Dane te umożliwią wstępny wybór dostępnych w serwisie ofert. Porównując ubezpieczenia będzie można znaleźć, te najkorzystniejsze dla siebie.

Po wybraniu interesującego ubezpieczenia, użytkownik zostanie przekierowany do strony mfind.pl, gdzie będzie mógł poznać szczegóły wybranej oferty. Po wypełnieniu formularza i udzieleniu odpowiedzi na kilka pytań, można przejść do finalizacji transakcji. W razie problemów lub wątpliwości, do dyspozycji pozostają profesjonalni doradcy, którzy chętnie odpowiedzą na wszystkie pytania i wątpliwości.

Uproszczenie procesu wyszukiwania ofert i dopasowania ich do konkretnego kierowcy a także jego pojazdu pozwala na wybranie taniego ubezpieczenia. Przejście wszystkich kroków, od wyboru oferty, po jej finalizację zajmuje dosłownie kilka minut. Nie ma konieczności czekania na agenta ubezpieczeniowego. Online wszystko zostanie dopełnione bez najmniejszych kłopotów.

Za ubezpieczenie OC nie trzeba przepłacać

Niestety, ale wciąż sporo osób przepłaca za swoje składki. Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że wybór ubezpieczenia online, może być wyborem korzystniejszym. Obawa o naciągnięcie przez oszustów powoduje, że kierowcy nie decydują się na taki krok. Na szczęście, mfind posiada certyfikaty, które spełniają wymogi banków i towarzystw ubezpieczeniowych. Dzięki temu, ryzyko oszustwa nie istnieje.

Na szczęście, wiedza kierowców na temat ubezpieczeń OC/AC rośnie i coraz chętniej szukają oni nowych alternatyw, które pomogłyby zaoszczędzić pieniądze. Trend na przywiązanie do jednego towarzystwa ubezpieczeniowego powoli przemija.

Badania mfind.pl wskazują, że aż 82% Polaków słyszało o możliwości skorzystania z ubezpieczenia OC/AC online. Z analiz wynika także, że 30% z przepytanych osób zdecydowało się na zakup oferty przez internet. Kierowcy chętniej sięgają po oferty online, bo widzą w nich wiele korzyści. Najtańsze OC i AC zapewnia im takie samo bezpieczeństwo, a w wielu wypadkach znacznie więcej.

Mfind, chcąc podnosić świadomość swoich klientów, zapoczątkował Akademię Mfind, gdzie znajdują się informacje o ubezpieczeniach i nie tylko. Także Ceneo chce edukować swoich użytkowników, dlatego regularnie publikowane są nowe artykuły dotyczące właśnie ubezpieczeń.

Można z nich dowiedzieć się m.in czym różni się ubezpieczenie OC od AC, czym skutkuje brak nieopłaconej składki, a także jak można wybrać odpowiednią ofertę, która będzie dostosowana do indywidualnych potrzeb. Artykuły podpowiadają także jak korzystać z kalkulatora OC, który przy zakupie taniego ubezpieczenia jest niezbędnym narzędziem. W materiałach omawiane są wszystkie czynniki wpływające na cenę ubezpieczenia samochodu.

Współpraca z Ceneo przynosi dużo korzyści przede wszystkim dla kierowców. Łatwe wyszukiwanie ofert i pełne wsparcie w ich wyborze sprawia, że zakup taniego ubezpieczenia nie jest już problemem.